Inschrijving geopend voor Groot Aalsmeers Dictee 2023

Aalsmeer – Inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee is vanaf nu mogelijk. De twaalfde editie van het jaarlijkse taalevenement vindt plaats op vrijdag 6 oktober. De tekst wordt ditmaal geschreven door een duo: Joost en Miekje Hoffscholte-Spoelder. Burgemeester Gido Oude Kotte treedt op als voorlezer bij deze avond in het Flower Art Museum.

Over het thema laat het schrijversduo zich nog niet uit, maar de titel wordt wel verklapt. Die luidt: “Uit de oude en de nieuwe doos”. Joost en Miekje Hoffscholte hebben vanaf het eerste jaar in diverse rollen meegedaan met het dictee. Als voorlezer, in de nakijkploeg en als (team)deelnemer. “Het leek ons een mooie opgave het dictee te maken. Hopelijk slagen we erin/er in/er-in een onderhoudend epistel te schrijven”, aldus Miekje.

Teams ook welkom
Het taalevenement is een activiteit van de Stichting Groot Aalsmeers Dictee. Het gaat om het plezier van taal en het beleven van een gezellige avond met elkaar. Fouten maken hoort erbij en bovendien wordt alleen van de winnaars het aantal fouten bekendgemaakt.
Meedoen kan zowel individueel als in een team. Een team dient te bestaan uit drie personen. Voor het berekenen van de uitslag wordt het aantal fouten van de drie leden bij elkaar opgeteld. Het dictee is bedoeld voor mensen die in de Gemeente Aalsmeer wonen of werken of hier voorheen woonden of werkten.

Knipoogtaalquiz
Nieuw dit jaar is de “knipoogtaalquiz”. Dicteewoorden, vergeetwoorden en Aalsmeerse dialectwoorden worden door de organisatie toegelicht. De deelnemers mogen raden wat de juiste betekenis is.

Inschrijven
Inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee kan via taalevenementen@gmail.com. Deelname is € 29,50 euro per persoon inclusief Chinees buffet en museumentree. Het Flower Art Museum bevindt zich aan de Kudelstaartseweg 1.

Gepubliceerd: 24 augustus 2023 om 13:37 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×