Gratis cursus Politiek Actief

Aalsmeer – De gemeenteraad van Aalsmeer biedt inwoners de kans om de gratis cursus “Politiek Actief” te volgen, ongeacht hun politieke ervaring. Deze leerzame cursus bestaat uit drie avondbijeenkomsten op 17 oktober, 1 november en 16 november in de raadzaal van het raadhuis. Tijdens de cursus maken deelnemers kennis met leden van de gemeenteraad, de burgemeester, de gemeentesecretaris, de griffier en andere geïnteresseerde inwoners.

Het programma begint met een gesprek met burgemeester Gido Oude Kotte over de politieke organisatie in Aalsmeer en de rol van de burgemeester. Vervolgens geeft gemeentesecretaris Sjoerd Vellenga inzicht in de werkzaamheden en financiën van de gemeente. Op de tweede avond staat de gemeenteraad centraal, waarbij de rollen en taken van de raad en de mogelijkheden voor inwoners om invloed uit te oefenen worden besproken, gevolgd door een borrel. De cursus wordt afgesloten met het bijwonen en bespreken van een raadsvergadering.

Als extra aanbod kunnen deelnemers een gratis debattraining volgen in het raadhuis. Er zijn nog enkele beschikbare plekken, dus geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via griffie@aalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 28 september 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×