Historische film oktober: Aalsmeer EEN BEELD

Aalsmeer – De historische film van de maand oktober is de film ‘Aalsmeer EEN BEELD’ uit 1988. Deze film is gemaakt in opdracht van de gemeente Aalsmeer en schetst een beeld van Aalsmeer 25 jaar geleden. We zien de agrarische oorsprong en het ontstaan van de bloementeelt, destijds de belangrijkste bedrijfstak in de gemeente. Vervolgens komen de verschillende woonkernen van Aalsmeer aan bod en zien we diverse activiteiten in de verschillende wijken.

Onderwerpen als scholen, winkelcentra, bejaardenhuis, recreatie, sport en ander verenigingsleven komen in beeld. Aandacht wordt ook besteed aan de bedrijven die gevestigd zijn in ons dorp. En natuurlijk zien we weer veel inwoners van Aalsmeer verschijnen. De film is geproduceerd door Hanoff producties en geschonken door Ton Offerman aan Stichting Historisch Aalsmeer. Dick P. van der Zwaard heeft de film opgenomen in het filmarchief van deze stichting. Totale duur is ca.27 minuten.

Website
Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer.

Tweemaal op TV Aalsmeer
De film is ook tweemaal te zien op TV Aalsmeer. De eerste keer op vrijdag  13 oktober om 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 14 oktober, is de film nogmaals te zien om 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 7 oktober. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

Foto: Zijdstraat in 1988

Gepubliceerd: 25 september 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×