OV-coach helpt Nederlanders met beperking zelfstandig reizen

Regio – Voor meer dan twee miljoen Nederlanders met beperkingen kan reizen een uitdaging zijn. De gratis OV-coach van de Vervoerregio Amsterdam biedt hulp bij het plannen en oefenen van reizen, stap voor stap, totdat zelfstandig reizen mogelijk is. De OV-coach heeft al 660 mensen geholpen, waarvan bijna 90 procent zelfstandig blijft reizen.

De OV-coach is er voor mensen die (weer) zelfstandig willen reizen met verschillende vervoersmiddelen, zoals openbaar vervoer, scootmobiel, fiets of te voet. De enthousiaste OV-coaches, stagiaires met een maatschappelijke opleiding op HBO- of MBO-niveau 4, helpen deelnemers groeien en zelfvertrouwen opbouwen.

Voor leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs biedt de OV-coach de “Sterk op Reis” training aan, waarin rollenspellen en praktijklessen in bussen hen voorbereiden op zelfstandig reizen.

De OV-coach is gratis voor inwoners vanaf twaalf jaar. Aanmelden kan via 020 308 45 00 (gratis) of per e-mail naar ov-coach@mee-az.nl. Meer informatie is te vinden op www.ov-coach.nl, inclusief aanmeldingsmogelijkheden voor stagiairs en vrijwilligers, en het aanvragen van de “Sterk op Reis” training.

Foto: Vera Duivenvoorden

Gepubliceerd: 26 september 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×