Samen spelen in nieuw inclusief speeltuintje

Aalsmeer – Op vrijdag 1 september werd met veel enthousiasme het vernieuwde speeltuintje aan de Copernicusstraat in Kudelstaart officieel geopend. Dit bijzondere initiatief begon twee jaar geleden toen buurtkinderen handtekeningen verzamelden om de speeltuin aan te passen, zodat hun meervoudig beperkte buurmeisje, Lotte, er samen met hen kon spelen.

Met steun van de Dorpsraad Kudelstaart en de werkgroep Inclusief en Toegankelijk Aalsmeer zette de gemeente zich in om de speeltuin te renoveren. De ondergrond werd opnieuw betegeld, een nestschommel en een rolstoeltoegankelijke draaimolen werden geïnstalleerd. Deze aanpassingen maken het mogelijk dat zowel kinderen met als zonder beperking de speelattributen kunnen gebruiken.

Buurtfeest
Wethouder Willem Kikkert opende het speeltuintje officieel en benadrukte het belang van inclusiviteit in de samenleving, waarbij alle kinderen samen kunnen spelen. Het buurtfeest dat daarop volgde, bood de buurtbewoners de kans om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Dit prachtige project werd mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van bewoners en Stichting Dag van je Leven. De gemeente en de werkgroep Inclusief en Toegankelijk Aalsmeer moedigen iedereen aan om eventuele toegankelijkheidsproblemen of ideeën voor verdere verbeteringen te melden via toegankelijk@aalsmeer.nl of via het Fixi meldpunt voor de openbare ruimte. Samen streven ze naar een inclusievere gemeenschap voor iedereen in Aalsmeer en Kudelstaart.

Gepubliceerd: 6 september 2023 om 10:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×