Kunstveiling tijdens 25e Kunstroute Aalsmeer

Aalsmeer – Tijdens de jubileumeditie van de Kunstroute Aalsmeer, die dit jaar haar 25e verjaardag viert, organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer een primeur: de allereerste kunstveiling in Aalsmeer. Dit biedt kunstliefhebbers een unieke kans om echte kunstwerken te verwerven tegen aantrekkelijke prijzen. De opbrengst van de veiling gaat naar een ernstig zieke kunstenaar.

De Kunstroute Aalsmeer biedt een podium aan talloze kunstenaars, waaronder beeldend kunstenaars, dichters en musici, die hun creaties tonen aan het publiek. Een van de bekende gezichten van de Kunstroute, singer-songwriter Saskia Veenswijk, kan dit jaar helaas niet deelnemen vanwege ernstige ziekte en de behoefte aan kostbare medische behandeling. Vrienden van Saskia hebben daarom een crowdfundingactie gestart om geld in te zamelen voor haar behandeling. De opbrengst van de kunstveiling tijdens de Kunstroute gaat dit jaar naar deze nobele inzamelingsactie om Saskia te ondersteunen.

Het motto van dit jaar is “kunstenaars helpen kunstenaars”, en vele deelnemers aan de Kunstroute Aalsmeer hebben kunstwerken beschikbaar gesteld voor de veiling. De kunstveiling vindt plaats op zondag 17 september om 14.30 uur in de loods van Jachthaven Otto. Kunstliefhebbers die ook een kunstwerk willen doneren voor de veiling – zelfs als ze niet deelnemen aan de Kunstroute Aalsmeer – worden aangemoedigd om contact op te nemen via kunstroute@kunstencultuuraalsmeer.nl of door Ulla Eurich te bellen op 06- 52667700.

Benieuwd naar wat de Kunstroute Aalsmeer dit jaar te bieden heeft? De digitale catalogus is beschikbaar op kunstrouteaalsmeer.nl. Noteer alvast de data van 16 en 17 september voor een eigen kunstroute door Aalsmeer.

Foto: archieffoto

Gepubliceerd: 6 september 2023 om 11:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×