Burgemeester, politie en brandweer op school

Aalsmeer – In het kader van de Week van de Veiligheid hebben de burgemeester, politie en brandweer een educatief bezoek gebracht aan groep 8 van basisschool De Brug. De nadruk lag op het thema ‘veiligheid’, waarbij de gasten hun beroepen toelichtten en interactieve sessies organiseerden.

Burgemeester Gido Oude Kotte deelde in de klas inzichten over zijn verantwoordelijkheid met betrekking tot de veiligheid in de gemeente. Hij benadrukte het belang dat inwoners, vooral kinderen, zich veilig voelen in diverse situaties. De brandweerman Anco gaf een inkijkje in het werk van de brandweer, waarbij leerlingen de kans kregen om brandweeruitrusting te verkennen en zelfs met een echte brandslang te spuiten. De diversiteit van de brandweeractiviteiten, waaronder hulp bij ongevallen en reanimaties, werd belicht.

Na de brandweerervaringen was het de beurt aan politieagent Kim en collega Martijn om te vertellen over hun werk, variërend van inbraken tot verkeersongevallen en gewapende overvallen. De leerlingen kregen de kans om vragen te stellen en leerden veel over politie-uniformen en de taken van politieagenten.

Dit educatieve initiatief bood de kinderen de gelegenheid om een breder begrip te krijgen van veiligheid, met praktische ervaringen en inzichten van lokale autoriteiten en hulpdiensten.

Gepubliceerd: 18 oktober 2023 om 21:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×