Kunstenaar vernieuwt Aalsmeers wapen

Aalsmeer – De gerenommeerde kunstenaar Hans Breuker heeft het wapen van Aalsmeer getransformeerd tot een prachtig kunstwerk dat het dorp en haar erfgoed eert. Breuker heeft het wapen verrijkt met symboliek en nieuwe elementen, met als doel bewoners en bezoekers te inspireren.

Opvallend in Breukers creatie zijn de extra versieringen rond het traditionele schild. Hij behield de kern van het wapen, maar voegde subtiele elementen toe die kracht en betekenis verlenen. De toegevoegde spreuk, “Retine, Quod Habes,” is een eerbetoon aan de inwoners van Aalsmeer en benadrukt het behoud van waardevolle aspecten van de gemeenschap.

Het gebruik van goud in het kunstwerk weerspiegelt de historische welvaart van Aalsmeer, vooral in de bloemensector. De afbeeldingen van palingen en watergolven symboliseren de natuurlijke schoonheid van de regio en de band tussen de gemeenschap en haar omgeving. Breukers kunst belichaamt een nieuw tijdperk voor het wapen, met een moderne twist die het dorp en haar geschiedenis op prachtige wijze viert.

Gepubliceerd: 18 oktober 2023 om 21:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×