Energiezuinig en comfortabel wonen in Stommeer

Aalsmeer – Gemeente Aalsmeer zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving in de wijk Stommeer. Deze wijkaanpak richt zich op vergroening, klimaatadaptatie en duurzaamheid. Op 8 november organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor woningeigenaren in Stommeer om hen te informeren over energiezuinig en comfortabel wonen.

Woningbezitters tonen behoefte aan inzicht in de mogelijkheden en kosten voor het verduurzamen van hun huizen. De gemeente werkt samen met bureau Woningwaard om eigenaren hierbij te ondersteunen. Een scan van koopwoningen gebouwd vóór 1992 is gemaakt, die inzicht biedt in energiezuinige maatregelen en geluidsisolatie.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 8 november wordt meer uitleg gegeven over de energiescan, maatwerkadvies en de te nemen maatregelen. Medewerkers van de gemeente en Woningwaard zullen vragen beantwoorden. Er is ook een energiemarkt met energiecoaches die kleine energiebesparende tips delen.

Eigenaren en bewoners van appartementen van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) gebouwd voor 1985 met energielabel D, E, F of G zijn eveneens welkom op de bijeenkomst. Er is een speciale presentatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en advies voor VvE-woningen. Het Servicepunt Energieadvies is beschikbaar voor vragen over verduurzaming van gebouwen.

De bijeenkomst vindt plaats op 8 november van 19.30 tot 21.30 uur in ’t Baken zalencentrum op Sportlaan 86 in Aalsmeer. Geïnteresseerden kunnen zich voor 1 november aanmelden via energietransitie@aalsmeer.nl, met vermelding of ze in een VvE-woning wonen.

Gepubliceerd: 17 oktober 2023 om 21:39 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×