Bouw van 850 nieuwe woningen van start

Aalsmeer – Op 28 september vierden de ontwikkelaars Van Wanrooij, Roosdom Tijhuis, Eigen Haard, en de gemeente Aalsmeer de aanvang van het veelbelovende nieuwbouwproject, de “Oosteindedriehoek.” Tijdens deze feestelijke gelegenheid werd tevens het bouwbord onthuld, met daarop de nieuwe naam voor deze opwindende woonwijk, “Buitenveen Aalsmeer.” In de komende jaren zal dit gebied getransformeerd worden met de bouw van maar liefst 850 woningen.

Martin Companje, directeur bij Roosdom Tijhuis, benadrukte het belang van deze nieuwbouwontwikkeling. Hij stelde: “Deze nieuwbouw zal resulteren in een dynamische wijk, waar we met een divers woonaanbod de behoeften van een breed scala aan mensen kunnen vervullen. De locatie is ideaal, en we verwachten veel belangstelling, met name uit Aalsmeer zelf. De voormalige werknaam ‘Oosteindedriehoek’ is getransformeerd tot ‘Buitenveen Aalsmeer,’ waarmee we benadrukken dat we het groene en waterrijke karakter van het voormalige veengebied willen behouden in deze nieuwe ontwikkeling.”

Wethouder Willem Kikkert voegde hieraan toe: “Dit nieuwbouwplan voorziet niet alleen in de woningbehoefte in Aalsmeer, maar omvat ook de bouw van een nieuwe school en zorgt voor een naadloze integratie van de nieuwe wijk met de bestaande woonkern Oosteinde, met een groene buffer als overgang.”

Buitenveen Aalsmeer beslaat het gebied tussen de Aalsmeerderweg, Legmeerdijk en de woonwijk Nieuw Oosteinde. Het project omvat een groen raamwerk met drie woonbuurten en biedt een gevarieerd woningaanbod voor gezinnen, starters, senioren, en kleinere huishoudens in verschillende prijscategorieën.

De bouwplannen zullen binnenkort van start gaan en worden in verschillende fasen uitgevoerd. De eerste fase, buurt 1 aan de zijde van Nieuw Oosteinde, zal naar verwachting medio 2024 de eerste woningen te koop aanbieden. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor de woningen via de projectwebsite. De realisatie van Buitenveen Aalsmeer belooft een waardevolle toevoeging te worden aan de gemeenschap en voldoet aan de groeiende behoefte aan woonruimte in Aalsmeer.

 

Regenerate

Gepubliceerd: 17 oktober 2023 om 21:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×