Gezond ontbijt met twee burgemeesters

Aalsmeer – Op vrijdag 13 oktober was het een speciale ochtend op IKC Triade, waar het jaarlijkse Burgemeestersontbijt plaatsvond. Burgemeester Gido Oude Kotte en kinderburgemeester Vera Keessen namen de tijd om samen te ontbijten met groep 7A en B. Dit ontbijtevenement is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt en heeft als doel de aandacht te vestigen op het welzijn en de gezondheid van kinderen. Het benadrukt het belang van een voedzaam ontbijt, dat helaas niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is.

Bij aankomst werden de burgemeester en kinderburgemeester hartelijk verwelkomd in de klas door meester Mees en meester Lars. Beide groepen 7 waren samengevoegd, zodat ze gezamenlijk van het ontbijt konden genieten. De burgemeester en kinderburgemeester begonnen de ochtend met een korte introductie, gevolgd door het aanschuiven bij verschillende groepjes leerlingen.

Gesprekken
Tijdens het ontbijt werden smakelijke en gezonde gerechten geserveerd, en er ontstonden levendige gesprekken. De gespreksonderwerpen varieerden van het belang van een goed ontbijt tot de favoriete ontbijtkeuzes van de leerlingen en waarom ontbijten zo essentieel is. Daarnaast werden ook andere onderwerpen besproken, zoals de taken van de burgemeester, de betekenis van de ambtsketen, en zelfs voor welke voetbalclub de burgemeester juicht. De kinderburgemeester werd evenmin gespaard met vragen, vooral over hoe ze kinderburgemeester was geworden en welke verantwoordelijkheden haar rol met zich meebrengt.

Ontbijtpakket
Het ontbijtpakket voor het Burgemeestersontbijt voldeed aan de actuele voedingsrichtlijnen van het Voedingscentrum. Het bevatte onder andere volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Bakkerij Vooges, evenals gezond beleg. De burgemeester en de kinderen hadden de keuze uit halfvolle zuivel, groente en fruit, wat zowel gezond als lekker was. Dit ontbijtpakket werd mogelijk gemaakt door de productpartners van het Nationaal Schoolontbijt en kreeg steun van organisaties zoals JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), de Maag Lever Darm Stichting, Gezonde School en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Gepubliceerd: 17 oktober 2023 om 20:40 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×