Extra transformatorhuisjes in Hornmeer

Aalsmeer/Kudelstaart – Extra transformatorhuisjes worden geïnstalleerd in Aalsmeer en Kudelstaart om stroomstoringen te voorkomen en de groeiende vraag naar elektriciteit op te vangen. Het toenemende gebruik van zonnepanelen, elektrische voertuigen, elektrische verwarming en andere elektrische apparaten legt meer druk op het elektriciteitsnet, waardoor de capaciteit moet worden uitgebreid.

Netbeheerder Liander zal de komende jaren 14 nieuwe transformatorhuisjes, genaamd compact stations, in de wijk Hornmeer in Aalsmeer plaatsen. Deze stations hebben een oppervlakte tussen de 6 en 8 m2 en een hoogte van ongeveer 2 meter boven maaiveld. Ruimte rondom de stations is nodig voor onderhoudswerkzaamheden en eventuele storingen. Het totale oppervlak van deze ruimte is ongeveer 25 m2.

De locaties voor de nieuwe transformatorhuisjes worden zorgvuldig gekozen binnen een zoekcirkel, rekening houdend met veiligheid, verkeer, groenvoorzieningen en de belangen van omwonenden. Medewerkers van Liander en de gemeente hebben de beste opties in de wijk Hornmeer onderzocht, waarbij de keuze beperkt is door de ligging van bestaande huisjes en ondergrondse kabels en leidingen.

De bewoners van Hornmeer zijn geïnformeerd over de noodzaak van de plaatsing en krijgen de kans om mee te denken over de locatie en uitstraling van de nieuwe transformatorhuisjes. De daadwerkelijke plaatsing zal naar verwachting eind 2024 beginnen. Bewoners in andere wijken in Aalsmeer en Kudelstaart worden op de hoogte gesteld wanneer hun wijk aan de beurt is.

Gepubliceerd: 27 oktober 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×