Historische film november over Pramenrace 1988

Aalsmeer – De film over de Pramenrace 1988 wordt in november vertoond. Dit was de tweede Race waaraan 50 pramen deelnamen. Allereerst wordt er verteld hoe men is gekomen tot het organiseren van een pramenrace, dus de aanleiding. De illegale peurders schijnen hier de drijvende kracht achter te zijn geweest. Vervolgens ziet men beelden van de proefvaart die vooraf ging aan de race op 17 september 1988. Startlocatie was de Watertoren aan de Westeinderplas, gevolgd door een spannende race met de finish op de Van Cleeffkade. Met gelijk daarna de prijsuitreiking op het Raadhuisplein. Een nostalgische film die veel Aalsmeerders uit die tijd in beeld brengt.

De film is gemaakt door Dirk Versteeg en geschonken door Henk van Leeuwen aan Stichting Historisch Aalsmeer. Dick P. van der Zwaard heeft de film opgenomen in het filmarchief van deze stichting. Totale duur is ca.40 minuten. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer.

De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 10 november is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur.
Een dag later, zaterdag 11 november, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 4 november. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389.

Gepubliceerd: 30 oktober 2023 om 17:18 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×