Theo Bergonje Klimaatburgemeester Aalsmeer

Aalsmeer – Theo Bergonje is bij de start van de Nationale Klimaatweek aangesteld als de Klimaatburgemeester van Aalsmeer. Deze aankondiging markeert het begin van een landelijke initiatief in Nederland om duurzaamheid en klimaatbewust leven te bevorderen. Klimaatburgemeesters hebben de taak om hun gemeenschappen te inspireren tot meer milieuvriendelijke en duurzame levensstijlen.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft Klimaatburgemeesters geselecteerd voor verschillende gemeenten in het land. Deze individuen dienen als rolmodellen en pleitbezorgers voor klimaatbewust leven. Theo Bergonje, 72 jaar oud, uit Aalsmeer is zo’n Klimaatburgemeester. Hij is toegewijd om met het goede voorbeeld te gaan en zijn medeburgers aan te moedigen actie te ondernemen voor het milieu.

Het belangrijkste doel van de Nationale Klimaatweek is het benadrukken van de noodzaak om de CO2-uitstoot in Nederland tegen 2030 met minstens 55% te verminderen, met als uiteindelijk doel om in 2050 een klimaatneutraal land te bereiken. Dit ambitieuze doel vereist gezamenlijke inspanningen van de overheid, bedrijven, organisaties en alle inwoners van Nederland. De week duurt van 30 oktober tot 5 november en toont diverse duurzame en klimaatbewuste initiatieven georganiseerd door individuen, bedrijven en gemeenten.

De Nationale Klimaatweek begint met de Minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, die het evenement opent bij Klimaatburgemeester Aïcha Raqibi in Rotterdam. Gedurende de week vinden er in het hele land tal van activiteiten en evenementen plaats om aandacht te vragen voor klimaatkwesties en milieubewust gedrag te bevorderen. Meer informatie is beschikbaar op www.nkw2023.nl.

Gepubliceerd: 30 oktober 2023 om 17:32 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×