Laatste openingsweek en veiling Historische Tuin

Aalsmeer – Museum Historische Tuin is deze week voor het laatst dit seizoen te bezoeken. Zaterdag 28 oktober is ook de laatste publieke bloemen- en plantenveiling van dit jaar. In de fraaie veilingruimte doet de klassieke Jugendstil veilingklok zaterdag wederom dienst. Bezoekers kunnen hier ‘bij afslag’ een bos bloemen of kamer- of tuinplanten kopen. De veiling begint om 15.00 uur. Neem plaats op de koperstribune en ervaar de spanning tijdens het veilproces. De veilingmeester legt uit hoe het werkt en vertelt interessante anekdotes. Het is natuurlijk een ‘sport’ om zo voordelig mogelijk te kopen. Bent u in staat tijdig op de knop te drukken? Een entreekaartje voor het museum geeft toegang tot de veiling. Museumkaarthouders hebben gratis toegang, evenals kinderen tot 12 jaar. Omdat het deze zaterdag de laatste publieksveiling van het jaar is, krijgen bezoekers een gratis kopje koffie of thee aangeboden.

Einde seizoen
Wie nog even wil genieten van de Tuin kan tot en met zondag 29 oktober dagelijks terecht tijdens de openingstijden van 10.00 tot 16.30 uur. Ook al loopt het seizoen ten einde, er is nog steeds veel moois te zien. De laatste bloeiende dahlia’s, maar ook rozen, chrysanten en cyclamen in de diverse kassen. Een wandeling tussen het groen is altijd rustgevend en geeft een interessant beeld van de Aalsmeerse tuinbouwgeschiedenis. Ook de expositie met seringenfoto’s van Yvon van Haaften en Monic Persoon is deze week voor het laatst te zien. Na deze week is het museum voorlopig gesloten, al worden er ook tijdens de wintermaanden diverse activiteiten georganiseerd. Hou hiervoor de sociale mediakanalen en website in de gaten. Meer info: www.historischetuinaalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 24 oktober 2023 om 17:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×