Stichting SAM neem ouderen mee op boottocht

Aalsmeer – Stichting Sam organiseerde dit jaar op donderdag 28 september een onvergetelijke boottocht voor 100 ouderen uit Aalsmeer en Kudelstaart, vergezeld door 13 enthousiaste vrijwilligers. De langverwachte reis naar Amsterdam begon om 9.00 uur, toen chauffeurs de gasten vanuit hun huizen ophaalden, terwijl zorgcentra Aelsmeer en Kloosterhof busjes ter beschikking stelden voor rolstoelgebruikers.

Het weer was ideaal voor de tocht, met aangename temperaturen en een droge hemel. Om 10.00 uur vertrok de boot vanuit het Amsterdamse Bos naar Amsterdam, waar de gasten werden verwelkomd met koffie en cake, gevolgd door borrels, bitterballen en een heerlijke driegangenlunch, in plaats van een eenvoudig broodje kaas. Vrijwilligers, onder leiding van een toegewijde dame achter de bar, zorgden voor de culinaire verwennerij.

De boot voer langs prachtige herkenningspunten, zoals het IJ, waar veel van de ouderen ooit gewoond hadden. Bij Zaandam draaide de boot om richting Aalsmeer, waar chauffeurs en rolstoelbusjes klaarstonden om de gasten moe maar voldaan naar huis te brengen. Het was een schitterende dag, mogelijk gemaakt dankzij de inzet van velen, inclusief SYBeauty uit de Hadleystraat, die deze dag toegankelijk heeft gemaakt met een gulle sponsorgift. Het bestuur van Stichting Sam bedankt iedereen hartelijk voor het creëren van deze onvergetelijke dag.

Gepubliceerd: 3 oktober 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×