Aalsmeer ondersteunt lage inkomens met zorgverzekering

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer biedt steun aan inwoners met een laag inkomen door inschrijving mogelijk te maken voor de collectieve gemeentelijke zorgverzekering: de Gemeentepolis. De inschrijvingsperiode loopt van 16 november tot en met 31 december 2023.

Wethouder Zorg, Willem Kikkert, benadrukt het aanzienlijke verschil dat een goede zorgverzekering kan maken, zowel op het gebied van gezondheid als financieel. Het initiatief heeft tot doel ervoor te zorgen dat inwoners met een laag inkomen adequaat verzekerd zijn. Er wordt dit jaar een concurrerend pakket aangeboden, met inclusiviteit als prioriteit. Deelname is niet afhankelijk van de gezondheidstoestand; alle personen met een laag inkomen worden aangemoedigd om gebruik te maken van de Gemeentepolis.

Inwoners kunnen tijdens de inschrijvingsperiode hun zorgverzekering wijzigen via www.gezondverzekerd.nl/aalsmeer, met zowel de verplichte basisdekking als aanvullende verzekering. Gedetailleerde informatie over voorwaarden en dekking is beschikbaar op de website. Deelnamecriteria voor de collectieve zorgverzekering zijn te vinden op www.aalsmeer.nl/zorgverzekering.

Voor vragen of hulp kunnen inwoners terecht tijdens lokale inloopspreekuren of telefonisch contact op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 071 – 582 58 25. Houd dan de essentiële documenten bij de hand.

Foto: ter illustratie (Pexels)

Gepubliceerd: 15 november 2023 om 8:01 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×