Aalsmeerderbrug afgesloten voor werkzaamheden en afstandsbediening

Aalsmeer – Vanaf maandagavond 20 november tot vrijdagochtend 1 december ondergaat de Aalsmeerderbrug doordeweeks avond- en nachtafsluitingen in beide richtingen, met uitzondering van vrijdag- en zaterdagavonden/nachten. De brug is sinds 31 oktober niet bediend voor scheepvaart. De provincie bereidt zich voor op afstandsbediening vanuit de provinciale bediencentrale in Heerhugowaard.

De N196-weg bij de brug wordt tijdelijk gesloten, terwijl een omleidingsroute via de Waterwolftunnel, N201 en N231 beschikbaar is, met 15 minuten extra reistijd voor auto’s en motorfietsen. Openbaar busvervoer zal ook een aangepaste route volgen. Een tijdelijk pontje voor (brom)fietsers en voetgangers is beschikbaar met een maximale wachttijd van 10 minuten.

De brug zal geen scheepvaartverkeer accepteren vanaf 20 november. De werkzaamheden omvatten het aanpassen van brugsystemen en software, het vervangen van camera’s en het uitvoeren van tests om een veilige afstandsbediening te garanderen. Dit maakt deel uit van een grotere inspanning om bruggen in Noord-Holland centraal te bedienen, om de doorstroming voor zowel scheepvaart als wegverkeer te verbeteren.

Gepubliceerd: 9 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×