Start nieuwe ronde Tuinbouw Battle

Aalsmeer – Maandag 13 november ontvingen de enthousiaste leerlingen van basisscholen De Springschans en De Dolfijn in Uithoorn hun eigen teeltkarren, waarmee ze de komende weken als echte kwekers aan de slag gaan. De mobiele karren bevatten ruim vierhonderd tulpenbollen, waarvoor de zorg volledig bij de jonge tulpenkwekers ligt. Uitgerust met speciale LED-verlichting en begeleiding van ervaren oud-kwekers, kunnen de leerlingen een succesvolle oogst verwachten.

De opbrengst van de tulpenverkoop komt ten goede aan de leerlingen en hun school. Na de oogst hebben de leerlingen de vrijheid om te beslissen of ze de tulpen weggeven of verkopen, en tegen welke prijs. Dit initiatief, onderdeel van de Tuinbouw Battle, betrekt bijna 400 leerlingen van zes scholen uit de regio. Naast De Springschans en De Dolfijn zijn dat De Oosteinderschool, De Jozefschool en IKC Triade uit Aalsmeer en OBS Kudelstaart Dalton uit Kudelstaart. De scholen gaan niet alleen de strijd aan met de kweekresultaten, maar ook met verslagen en creatieve verkoopideeën.

Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer benadrukt dat het doel van de Tuinbouw Battle is om leerlingen vertrouwd te maken met de diverse facetten van de tuinbouwsector. Het project biedt een boeiende kennismaking met innovatieve mogelijkheden in de tuinbouw, met als langetermijndoel het stimuleren van interesse in een tuinbouwcarrière.

 

Gepubliceerd: 16 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×