Zilversmid uit Nepal bezoekt Wereldwinkel

Aalsmeer – Nepalese Zilversmid Dambar Biswo Karma bezoekt op woensdagmiddag 29 november voor de tweede keer de Wereldwinkel Aalsmeer om zijn met de hand gemaakte zilveren sieraden te verkopen. De opbrengst gaat volledig naar Nepal, waar Dambar een zilverfabriek runt die kansen biedt aan kansarme jongeren uit de laagste kaste.

Geboren in een gezin van de laagste kaste, kon Dambar dankzij de stichting Nederland-Nepal een opleiding tot zilversmid volgen. Jaarlijks komt hij naar Nederland om zijn unieke creaties te verkopen, cruciaal voor zijn fabriek na de economische crisis en aardbevingen die het toerisme in Nepal verminderden. Vanwege de coronabeperkingen was het lang niet mogelijk voor Dambar om naar Nederland te reizen, wat een uitdaging was voor zijn zilverfabriek.

Bezoekers kunnen op 29 november tussen 11.00 en 17.00 uur genieten van koffie, thee en lekkernijen terwijl ze de maker van deze bijzondere sieraden ontmoeten bij de Wereldwinkel in de Zijdstraat 15.

Gepubliceerd: 20 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×