2024 wordt het jaar van de hortensia

Aalsmeer – De activiteiten voor het Jaar van de Sering gaven aanleiding om ook volgend jaar een thema te benoemen. In 2024 zal de Historische Tuin speciale aandacht besteden aan de hortensia. Dit gewas speelt met name in de recente tuinbouwgeschiedenis een belangrijke rol. In Aalsmeer stapten veel rozenkwekers over op het kweken van snijhortensia’s. De hortensia of hydrangea is uitgegroeid tot een zeer populair gewas, als snijbloem, kamerplant én in de tuin.

In de Historische Tuin bevindt zich nog een aantal oude hortensiasoorten. In samenwerking met kwekers en organisaties uit de sierteelt zal de Tuin komend jaar in alle seizoenen activiteiten aanbieden die het verhaal van de hortensia vertellen.

Foto: Historische Tuin

Gepubliceerd: 9 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×