Bewustwording en preventie voor honden tijdens jaarwisseling

Aalsmeer – Met de feestdagen in aantocht neemt ook de zorg rond vuurwerkangst bij honden toe, meldt DogTalk. Terwijl velen genieten van vuurwerk, ervaren talloze honden extreme angst en stress, wat ernstige gevolgen kan hebben voor hun welzijn. Het probleem verdient aandacht en daarom roept DogTalk op tot bewustwording en preventie.

Honden, met gevoeligere zintuigen, kunnen heftig reageren op vuurwerkgeluiden, resulterend in paniek, angstig gedrag en mogelijke verwondingen. Om het leed te verminderen, adviseert DogTalk eigenaren om een veilige thuisomgeving te creëren, training en desensibilisatie toe te passen, professionals te raadplegen en eventueel ondersteunende middelen en medicatie in te zetten.

DogTalk biedt ondersteuning via een on demand webinar en maatwerkadvies. DogTalk benadrukt het belang van begrip en compassie voor dieren tijdens de jaarwisseling en moedigt eigenaren aan tijdig contact op te nemen met lokale dierenartsen, trainers en gedragstherapeuten voor informatie en ondersteuning. Het doel is een feestseizoen waarin het welzijn van dieren wordt gerespecteerd en waar elke hond de nodige steun krijgt om met vuurwerkangst om te gaan.

Gepubliceerd: 11 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×