Herhaling 'Echt Esther' over huidaandoening LS

Donderdag 14 december om 19.00 uur wordt de uitzending van ‘Echt Esther’ herhaald waarin Berthe Volbeda en Margriet Adriaanse te gast waren.  Zij kwamen openhartig vertellen over LS ( Lichen sclerosus), een huidaandoening. In de meeste gevallen bij vrouwen aan de vulva, maar het kan ook op andere plekken voorkomen bij volwassen mannen en bij kinderen.

Ze legden niet alleen wat deze huidaandoening precies inhoud maar ook welke impact het heeft op je leven en dat van je partner. Ik denk dat ze met hun openheid veel mensen hebben geholpen. Met het doel LS uit de taboesfeer te halen en iedereen bewust te maken van de gevolgen van deze ziekte.

Margriet is voorzitter van Stichting LS en Berthe is ervaringsdeskundige. Ze is aan huis een lotgenoten groep gestart.

Foto: Berthe Volbeda

Gepubliceerd: 10 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×