Historische film december op TV Aalsmeer

Deze maand toont Stichting Oud Aalsmeer de film van Royal Eveleens uit 1989. Deze film schetst een beeld van het handelsbedrijf in de Kwakel, gespecialiseerd in jonge planten. In dit jaar bestond het bedrijf 100 jaar. De start van het bedrijf was in 1889 onder de naam Wed. P. Eveleens en kreeg in 1989 de naam Royal Eveleens. Op 29 september 1989 werd het predicaat koninklijk verleend. De aanleiding tot de naamsverandering wordt ruimschoots in beeld gebracht.

We zien beelden van het 2 ha groot bedrijf tegenover de toenmalige VBA (nu Royal Flora Holland). In de film komt de opkweek van de jonge planten uitgebreid in beeld maar ook de distributie met behulp van eigen vrachtwagens komt aan bod.
Hoofdproducten bij dit bedrijf waren Cyclaam, Saintpaulia en varens. Maar ook vele andere gewassen werden opgekweekt en verhandeld. Tenslotte zien we heel veel mensen op deze film terug die in die tijd een relatie hadden met dit bedrijf.

De film is geproduceerd door Hanoff producties en geschonken door Ton Offerman aan Stichting Historisch Aalsmeer. Dick P. van der Zwaard heeft de film opgenomen in het filmarchief van deze stichting. Totale duur is 31 minuten.

Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer.

Op TV Aalsmeer
De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 8 december is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 9 december, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 2 december. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

Foto: Stichting Oud Aalsmeer

Gepubliceerd: 3 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×