Historische Tuin verkoopt praam

Aalsmeer – De Historische Tuin biedt een unieke kans aan liefhebbers van de Aalsmeerse Pramenrace door de verkoop van een circa tachtig jaar oude historische praam. Het museum, gelegen aan het Praamplein, verkoopt dit zeldzame exemplaar om ruimte te maken voor een nieuw vaartuig dat wordt gebouwd door scheepswerven Gouwerok, Verhoef en De Vries. De te koop aangeboden praam, gebouwd in 1940 door de bekende Aalsmeerse scheepswerf Van Dam, diende oorspronkelijk voor het transport van seringen en snoeiwerkzaamheden langs de waterkant.

De houten praam is nog steeds bruikbaar, maar behoeft wel enige restauratie. Het vaartuig wordt publiekelijk verkocht. Geïnteresseerden kunnen biedingen indienen per e-mail bij Renate Lucke, coördinator van de Historische Tuin. Op maandagmiddag 11 december is er een kijkmiddag op de locatie, waar potentiële kopers de praam kunnen bezichtigen. Biedingen zijn mogelijk tot en met woensdag 13 december. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de museumstichting.

Gepubliceerd: 5 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×