Internationale kranten en tijdschriften uit 100 landen

Amstelland – Bibliotheek Amstelland lanceert vanaf december een uitgebreide digitale collectie van meer dan zevenduizend kranten en tijdschriften uit 100 landen en 54 talen in al haar vestigingen. De verzameling, toegankelijk via de online databank PressReader, omvat onder andere gerenommeerde titels zoals The New York Times, Daily Telegraph, National Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en NRC Handelsblad. Victor van Honk, hoofd communicatie bij de bibliotheek, benadrukt dat lezers de recentste edities en een archief tot negentig dagen terug kunnen raadplegen, zowel voor studie als voor degenen die op de hoogte willen blijven van nieuws uit hun thuisland.

PressReader is voor iedereen beschikbaar, zowel in de bibliotheek op computers als via de app op persoonlijke smartphones of tablets. Na activatie op het WiFi-netwerk binnen de bibliotheek, kunnen bezoekers de gedownloade kranten en tijdschriften zeven dagen lang buiten de bibliotheek lezen. Lidmaatschap van de bibliotheek is niet vereist. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de bibliotheek: debibliotheekamstelland.nl.

Foto: Pexels

Gepubliceerd: 7 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×