CRASH '40-'45 zoekt versterking

Aalsmeerderbrug – CRASH ’40-’45, het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum, zoekt enthousiaste vrijwilligers om het team Collectiebeheer te versterken. Sinds de late jaren ’80 doet het museum onderzoek naar neergestorte vliegtuigen uit de periode 1938-1945. Het team Collectiebeheer, onder leiding van de Conservator die verantwoordelijk is voor het aannemen, registreren, schoonmaken, conserveren en opslaan van objecten, zowel uit onderzoek als uit schenkingen en bruiklenen.

De vacatures betreffen de functies van Conservator, Conserveerder en Collectiebeheerder. De Conservator leidt het Collectiebeheer team, adviseert over beleid en richtlijnen, en draagt bij aan publicatie van collectie-informatie. Conserveerders worden gezocht voor het reinigen en conserveren van objecten, terwijl Collectiebeheerders zich richten op registratie, fotografie en het bijwerken van de collectiedatabase.

Geïnteresseerden met kennis van de Tweede Wereldoorlog tussen 1938-1945 worden uitgenodigd om te reageren. Het museum, gevestigd in Fort bij Aalsmeer, biedt vrijwilligers een gezellige omgeving met gepassioneerde collega’s en een focus op de regio West Nederland en de Haarlemmermeer. Interesse? Neem contact op met Herman van Golberdinge via hermanvang@crash40-45.nl of kom langs op woensdag tussen 10 en 15 uur.

Gepubliceerd: 6 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×