Jan ten Hoeve te gast in 'Kwekersverhalen'

In het kader van het ‘Jaar van de Sering’ brengen Radio Aalsmeer en museum Historische Tuin aan het einde van 2023 een speciale serie: ‘Kwekersverhalen’. In verschillende uitzendingen komen seringenkwekers van nu en vroeger aan het woord over hun vak en alle bijzonderheden die hier bij komen kijken.

Maandag 11 december is Jan ten Hoeve, eigenaar van kwekerij De Seringen Specialist aan de Uiterweg te gast.  Jan is een ervaren seringenkweker, die het vak leerde van de in Aalsmeer bekende kweker Klaas Joren. Zijn bedrijf heeft zo’n 25 soorten in het assortiment en bezit in totaal ongeveer 50.000 seringenstruiken. Jan ten Hoeve komt vol passie en bevlogenheid over vertellen.

Maandag 18 december ontvangt presentator en interviewer van Kwekersverhalen is Tjeerd Veninga, zelf schoonzoon van een seringenkweker om 18.00 uur vader en zoon Gert en Marcel Groeneveld. De techniek wordt verzorgd door Egon Jansen. De reeks is een initiatief van de Historische Tuin en wordt uitgezonden door Radio Aalsmeer.

Radio Aalsmeer is te beluisteren via 105.9 FM in de ether, 99.0 FM op de kabel, op tv via Caiway kanaal 12 en via de website www.radioaalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 5 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×