FC Aalsmeer stopt met zondagteam

Aalsmeer – FC Aalsmeer staakt de activiteiten van zijn zondagselectie vanaf het volgende seizoen, zo heeft de club aangekondigd. De zondagtak, voorheen actief in de derde klasse, wordt opgeheven vanwege verschillende redenen volgens het bestuur. Een afname van zondagteams in de regio dwingt de club tot steeds verder reizen, omdat recentelijk ook andere clubs zoals Legmeervogels en RKDES de overstap naar zaterdag hebben gemaakt, terwijl KDO dat volgend seizoen zal doen.

Daarnaast ondervindt FC Aalsmeer moeilijkheden bij het vormen van een competitief elftal op zondag. De jeugd vertoont weinig doorstroming naar de zondagselectie, met geen verwachte promoties vanuit de JO19 deze zomer en enkele spelers van het huidige zondagteam die zullen stoppen. Het bestuur zal met de huidige selectiespelers bespreken welke mogelijkheden er nog zijn. Hoewel de zondagselectie verdwijnt, blijft recreatief voetbal op zondag wel behouden. Trainer Bas Groenveld zal elders naar een nieuwe uitdaging zoeken, buiten de club.

Foto: Jaap Maars

Gepubliceerd: 25 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×