Flower Art Museum presenteert bloemen als bakens van hoop

Aalsmeer – Het Flower Art Museum in Aalsmeer presenteert een inspirerende tentoonstelling met het thema ‘HOOP’ te midden van onzekere tijden. Zeven kunstenaars, waaronder Merel van Beek en Jacob Kaptein, brengen hoopvol perspectief door middel van kunst waarin bloemen en de natuur centraal staan. De expositie, die op 28 januari is geopend, omvat opvallende stillevens, bloemen die uit de lijst breken, fotografische mandala’s en een indrukwekkende installatie die de overgang van donker naar licht illustreert.

In een wereld vol uitdagingen nodigt de tentoonstelling bezoekers uit om de schoonheid van het leven te blijven zien, waarbij bloemen fungeren als symbolen van hoop. Ben van der Sluis, eigenaar van de Zocherlounge, opende de expositie op 27 januari en benadrukte de rol van kunst als sociale verbinder in de maatschappij. Het werk van de kunstenaars, waaronder Hilde Trip en Ena Rutten, is te bewonderen tot en met 12 mei.

Naast de hoofdtentoonstelling kunnen bezoekers in de komende maanden het kunstproject ‘De Lotus’ volgen, waarin kunstenaar San Sia Karina Tan nieuw leven geeft aan een gekapte wilg door deze te transformeren tot een lotusbloem. Bovendien presenteert de Flower Art Gallery werken van kunstenaars Hermien Buytendijk, Tarja Laine, Louis La Rooy en Peter Meijer. Het museum, gelegen aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer, is open van donderdag tot en met zondag, van 13:00 tot 17:00 uur.

Gepubliceerd: 30 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×