Kinderraad-initiatief: Verwarm jezelf, niet de wereld

Aalsmeer – De Aalsmeerse Kinderraad krijgt steun van de gemeenteraad voor hun energiebesparingsinitiatief, “Verwarm jezelf, niet de aarde”. De raadsleden hebben besloten om tijdens de raadsvergadering van 1 februari de verwarming lager te zetten en warme truien te dragen, als een teken van solidariteit met de Kinderraad. Dit initiatief is in lijn met de inzet van de Kinderraad om bewustwording te creëren over energiebesparing en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Warme Truiendag, gepland op 2 februari, moedigt iedereen aan om deel te nemen aan de actie. Het doel is om mensen bewust te maken van hun rol in energiebesparing. De gemeenteraad van Aalsmeer blijft niet alleen bij woorden en zet de verwarming in het raadhuis op vrijdag 2 februari daadwerkelijk lager, ter ondersteuning van het initiatief.

Naast deze jaarlijkse actie werkt de Kinderraad het hele jaar door aan energiebewustzijn, met speerpunten zoals het opleiden van kinder-energiecoaches en het geven van gastlessen aan basisschoolleerlingen. De oproep aan alle inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart is duidelijk: doe mee, zet de verwarming lager en draag een warme trui op vrijdag 2 februari!

Foto: Pexels

Gepubliceerd: 30 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×