Historische film januari over Boerenvreugd op TV

Deze maand tonen we de film Boerenvreugd 1950 – 2000. De film is samengesteld uit drie films die te maken hebben met de naam Boerenvreugd. Boeren Vreugd was een boerderij, gebouwd in 1867 aan de Kudelstaartseweg. De eerste film, gemaakt door A. Eveleens (Residentie), laat activiteiten zien op de boerderij van de familie Keizer in de jaren 50 van de vorige eeuw. In de tweede film, gemaakt door André Maas en Dirk Verzaal, gefilmd in 1971 en 1972 zien we de verbouwing en inrichting van Boerenvreugd door de jeugd tot jongerencentrum. We zien ook beelden van de wielerploeg van Boerenvreugd die in september 1971 de corsoronde in Aalsmeer Zuid heeft gewonnen. De activiteiten van dit jongerencentrum werden in mei 1974 beëindigd. De derde film gaat over kinderboerderij Boerenvreugd aan de Beethovenlaan.

Deze film is beschikbaar gesteld door Jan Pannekoek en laat het reilen en zeilen zien op deze kinderboerderij. Dick P. van der Zwaard heeft de film opgenomen in het filmarchief van deze stichting. Totale duur is 41 minuten.

Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden.

De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 12 januari is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 13 januari, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer.

TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 138

Foto: Stichting Oud Aalsmeer

Gepubliceerd: 8 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×