Kwaliteitsimpuls voor winkelgebied Ophelialaan

Aalsmeer –De gemeente Aalsmeer kondigt grootschalige verbeteringen aan voor de riolering en verharding van de Ophelialaan en omliggende gebieden, met gelijktijdige upgrades voor het winkelgebied. De werkzaamheden, gepland vanaf medio 2025, omvatten de vervanging van riolering en verharding, evenals een modernisering van de winkelstraat. Wethouder Sven Spaargaren benadrukt het streven naar verbeterde verblijfskwaliteit, verkeersveiligheid, toegankelijkheid en parkeermogelijkheden. Het project onderzoekt ook maatregelen voor een toekomstbestendige en groene winkelstraat.

De aanvangsfase richt zich op de Ophelialaan en de Primulastraat Noord, waarbij het gedeelte tussen Burgemeester Kasteleinweg en Spoorlaan prioriteit heeft. De vervolgfasen omvatten rioolvervanging in andere straten van de wijk. De planning is afhankelijk van nutsbedrijven die voorafgaand aan de herinrichting noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren.

Om de gemeenschap te informeren en input te verzamelen, organiseert de gemeente op 14 februari een inloopbijeenkomst in Het Baken, Sportlaan 86, van 17.00 tot 19.30 uur. Bewoners kunnen hun wensen en aanvullingen op het ontwerp kenbaar maken. Afspraken voor bekijken en reageren op conceptontwerpen zijn mogelijk tot en met 26 februari via jack.smit@amstelveen.nl. De gemeente verwerkt de input na de bijeenkomst om het plan verder uit te werken.

Gepubliceerd: 16 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×