Uitbreiding ringslangpopulatie naar Oosteinderpoel

Aalsmeer – Wethouder Sven Spaargaren verkende afgelopen week, begeleid door Natuurgroep Aalsmeer, de ringslangbroeihopen op de Mr. Jac. Takkade. Ringslangen, ongevaarlijke slangen die gedijen in de waterrijke Aalsmeerse bovenlanden, worden geholpen met ‘broeihopen’ aangelegd door Natuurgroep Aalsmeer, gesteund door de gemeentes Aalsmeer en Amstelveen. Deze natuurlijke hopen van takken, riet, paardenmest en ander organisch materiaal bieden een geschikte omgeving voor reptielen, inclusief de ringslang, om eieren af te zetten.

De ringslang, een bedreigde inheemse soort in Nederland, gedijt goed in twee gezonde populaties: Noord-Oostkant van Amsterdam naar Diemen en rond het Amsterdamse Bos naar de Takkade. Nu hoopt Natuurgroep Aalsmeer een derde populatie te creëren in het Oosteinderpoel gebied door extra broeihopen aan te leggen.

Wethouder Spaargaren ziet de ringslang als cruciaal voor bewustwording over het waardevolle natuurlijke erfgoed van Aalsmeer en ondersteunt de uitbreiding van broeihopen richting Aalsmeer. Samenwerking met Natuurgroep Aalsmeer wordt gewaarborgd, en ter ere van deze mijlpaal ontving de wethouder een brochure over de ringslang en een pot lege eierschalen.

Gepubliceerd: 16 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×