Nationale Voorleesdagen van start

Amstelland – De Bibliotheek Amstelland nodigt inwoners van Aalsmeer en omstreken uit om de Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot 3 februari te vieren. Tijdens dit evenement organiseert de bibliotheek diverse activiteiten om het voorlezen voor (klein)kinderen te bevorderen en plezieriger te maken. Voorlezen speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen en vergroot hun woordenschat. Het thema van het Prentenboek van het Jaar 2024, “Help! Een verrassing!” van Miriam Bos, staat centraal.

In Aalsmeer start de festiviteiten op 24 januari om 15.30 uur, waar in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland wordt voorgelezen uit het Prentenboek. Op 27 januari om 10.30 uur in bibliotheek Aalsmeer vindt de theatervoorstelling “Help! Een verrassing!” plaats, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Op 29 januari wordt een webinar voor (groot)ouders gehouden over interactief voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar. De afsluitende theatervoorstelling door Jogchem Jalink op 3 februari om 11.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein belooft een betoverende ervaring te worden voor kinderen van twee jaar en ouder. De Bibliotheek Amstelland moedigt gezinnen aan om samen te genieten van voorleesmomenten en herinneringen te creëren.

Foto: Jogchem Jalink

Gepubliceerd: 18 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×