Column: "Voorjaar"

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week de 10e column van Kim Maarse-Verschueren: ‘Voorjaar’

Komende week is het voorjaarsvakantie in onze regio en als ik het zo om mij heen mag geloven zijn we daar aan toe….aan het voorjaar.
We zijn toe aan zon, blauwe lucht en vrolijk gekleurde velden met narcissen en krokussen. We verlangen allemaal naar langere dagen, met een vrolijk voorjaarszonnetje op onze bleke koppies. Ochtenden gevuld met kwetterende vogeltjes en dartelende lammetjes in de wei. Ja, we zijn toe aan het voorjaar.

Ik verlang vooral naar geen rondzwevende virussen thuis, op het werk of waar ik mij ook bevind. De afgelopen weken vielen de collega’s en ook de leerlingen met bosjes te gelijk, geveld door het griepvirus. En niet alleen bij ons, maar overal waar ik kwam of wie ik sprak had het er over “de griep”.

Koorts, spier- en hoofdpijn, hoesten, moe, algehele malaise zijn veelgehoorde klachten. Stiekem hoopte ik de dans te ontspringen, ik ben deze winter namelijk al drie keer getroffen door rondzwevende virussen.

Ik begon tijdens de herfstvakantie met een stevige luchtweginfectie, die ook mijn stem voor bijna 4 maanden wegnam. Gelukkig was ik na de herfstvakantie weer voldoende opgeknapt om gewoon aan het werk te kunnen. Maar eind november werd ik weer ziek, dit keer nam ik ook manlief mee in mijn algehele malaise. Ik hoestte de longen uit mijn lijf, had een hoofd vol watten en was niet vooruit te branden. En heel eerlijk ik ben een slechte patiënt. Ik kan slecht tegen ziek zijn, het liefst haal ik alles uit de kast, winkel of waar dan ook vandaan om het liefst de volgende dag weer beter te zijn. Dus werd er een lading aan hoestdrankjes, keelpastilles, slijmoplossers, zakdoekjes, fruit (heel veel fruit) en extra vitamines in huis gehaald.  Waar manlief na een paar dagen alweer opknapte, ging ik pas 2 lange weken gevuld met Netflix, Disney+, Videoland en Prime, weer aan het werk. Nog steeds zonder stem.

Nummer 3 was gelukkig “maar” een simpele verkoudheid die op Oudjaarsdag kwam binnenwandelen. Verstopte neus in combinatie met hoesten en proesten. Praten mocht ik van de KNO arts en logopedist niet, dus deze keer ziekte ik in stilte uit. Uit pure wanhoop ging ik zelfs aan de slag met een brouwsel wat knoflook thee moest voorstellen. Met als resultaat dat ons huis vreselijk stonk en of het echt geholpen heeft weet ik niet. Maar goed ik was in ieder geval op tijd opgeknapt om na de kerstvakantie aan het werk te kunnen.

Terug naar de laatste griepgolf. Terwijl de lijst van zieke collega’s op het werk groeide met de dag (soms zelfs met het uur), hoopte ik vurige dat deze ronde mij bespaard zou blijven. Ik bedoel hoe vaak kan je ziek in nog geen 4 maanden tijd? Toch wist ik het virus ook dit keer niet te ontwijken. Op zaterdagochtend werd ik wakker met spier- en hoofdpijn, ik ging van koud naar warm inclusief zweetaanvallen. Mijn lijf voegde er de volgende dag misselijk en geen honger aan toe. Een volle pan kippensoep, veel water en gemberthee (de knoflook heb ik dit keer achterwege gelaten), hielpen mij gelukkig snel weer op de been. En kon ik (gewapend met kippensoep, water en gemberthee) na het weekend weer de draad oppakken. En ik hoop vurig dat dit het voorlopig (lees de komende 10 jaar) wel was en mijn immuunsysteem weer gewoon zijn werk gaat doen wat de afgelopen jaren ook heeft gedaan.

Nog nooit eerder verlangde ik zo naar het voorjaar, als dit jaar. Naar het moment dat de zon de woonkamer weer binnenglipt en de ramen en deuren weer wijd open kunnen. Tot die tijd; beterschap mocht je geveld zijn of raken en hou nog even vol het is nog maar 30 dagen voor de lente begint!

Kim Maarse-Verschueren is 39 jaar, geboren en getogen in Aalsmeer.  Ze is getrouwd met Bas, mama van Fay (11 jaar) en Fedde (6 jaar). Lacht graag, heeft fibromyalgie, heeft soms moeite met die “lat” en zou het liefst in de Efteling willen wonen. Naast dat Kim werkzaam is bij Yuverta VMBO Aalsmeer, maakt zij samen met haar dochter een Podcast genaamd “De Brugcast”, die gaat over het gaan naar de brugklas. Ze schrijft graag over de dingen die zij meemaakt in haar dagelijks leven.

Foto: Pexels

Gepubliceerd: 18 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×