Drugslab ontdekt Aalsmeerderweg, drie arrestaties

Rijsenhout – Zaterdagochtend rond 11.00 uur heeft zich een grote politieactie ontvouwt op de Aalsmeerderweg ter hoogte van nummer 685. Wat begon als een melding van een ‘brandgerucht’ resulteerde al snel in een grootschalige operatie. Bij nader onderzoek trokken brandweerlieden en politie zich terug en trokken kogelwerende vesten aan en hielden gepaste afstand. Er zijn door de politie inmiddels drie personen gearresteerd. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is eveneens gearriveerd, dit is gebruikelijk protocol bij de vondst van een drugslab. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Op het terrein zou binnenkort een legale wietkwekerij worden ingericht, dit in het het kader van het ‘Experiment Gesloten Coffeshopketen’. Deze kwekerij zou eerst 600 meter verder worden gerealiseerd, maar deze is eerder deze maand verplaatst naar dit adres. De ondernemer van de legale witkwekerij wilde met deze verplaatsing de directe omgeving minder belasten en zorgen bij de buurtbewoners wegnemen. De bedoeling was dat de wietkwekerij komende zomer zou gaan telen en leveren. Door de vondst van het druglab en mogelijk ontploffingsgevaar is het verkeer op en rond de Aalsmeerderweg in Rijsenhout deels afgesloten, hierdoor is de milieustraat van Meerlanden niet bereikbaar tot nader order.

Foto: VLN Nieuws

Gepubliceerd: 17 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×