Historische film februari op TV Aalsmeer

Deze maand brengt Stichting Oud Aalsmeer twee films naar buiten, van het Proefstation aan de Stationsweg en van de kwekerij Terra Nova Uiterweg 220 – 222.

De opnamen van het proefstation aan de Stationsweg zijn gemaakt in 1962 door Aldert Eveleens van kwekerij Residentie. Het proefstation heeft hier gestaan van 1899 tot 1964 waarna het is verplaatst naar de Linnaeuslaan in Aalsmeer. We zien
wat er zoal gebeurde op de verschillende afdelingen en door wie. Ook zien we opnamen van de bouw van het nieuwe Proefstation. De film is ons geschonken door Wim van Vliet.

De opnamen van Koninklijke kwekerij Terra Nova zijn gemaakt in 1991 als aflevering van een programmareeks onder de titel “Het Familie bedrijf”. Kwekerij Terra Nova heeft bestaan van 1837 tot 2017 en heeft de status Koninklijk bereikt in 1910. Terra
Nova was een boomteeltbedrijf dat in 1960 is overgeschakeld naar de teelt van Azalea als potplant. In deze film zien we het werk op dit bedrijf en hoe het binnen de familie was georganiseerd. Tevens kijken we terug in de historie. De film is geschonken door W.D.P. Keessen (Wil).

Dick P. van der Zwaard heeft de films opgenomen in het filmarchief van de stichting. Historisch Aalsmeer. Totale duur is ca 32 minuten. Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden.

De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 9 februari is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur.
Een dag later, zaterdag 10 februari, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur.

TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389.
Meer informatie: www.radioaalsmeer.nl.

Foto: Kwekerij Terra Nova

Gepubliceerd: 6 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×