Oma Coby laat 1500 eenzame ouderen dansen

Aalsmeer – Dankzij de oliebollenverkoop van Oma Coby eind vorig jaar kunnen maar liefst 1500 eenzame ouderen het komende jaar genieten van vijf dansfeesten. Kleinzoon Mark, medeoprichter van de Oliebollenbar en presentator van het Radio Aalsmeer programma “De Mark en Eric-show”, startte dit initiatief om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

De eerste dansavond vindt plaats op 27 februari in Aalsmeer, georganiseerd door Stichting De Tijdmachine. De feesten, genaamd ‘Gouwe Ouwe’, zullen plaatsvinden in Aalsmeer, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Mark Simoons benadrukt dat eenzaamheid onder ouderen een voortdurend probleem is in Nederland, met 1,4 miljoen eenzame ouderen elke dag.

De Oliebollenbar, gestart door Mark (33) en zijn 97-jarige oma Coby, wil sociale interactie bevorderen door kleine evenementen te organiseren. Mark plant zelfs een fysieke pop-up oliebollenbar voor de aankomende decembermaand, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor een oliebol en een praatje.

Met het succes van dit jaar hoopt Mark op meer evenementen, zoals spelletjesmiddagen, om ouderen uit hun isolement te halen. Hij zoekt naar geschikte locaties, partners en sponsoren om dit initiatief uit te breiden tot een nationaal fenomeen.

Gepubliceerd: 22 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×