Oogst Zaailingen voor Klimaat en Gezondheid!

Aalsmeer – Op 19 februari, 4 maart en 16 maart is er in  Aalsmeer een unieke kans om zowel aan een gezond klimaat als lichaam te werken door zaailingen te oogsten op Fort Kudelstaart. Tijdens deze evenementen worden overtollige bomen uit de grond gehaald om elders te worden geplant, waar ze CO2 uit de lucht kunnen opnemen en zo klimaatverandering tegengaan, terwijl ook de biodiversiteit wordt verhoogd.

Het oogsten en verplanten van zaailingen is niet alleen een milieuvriendelijke activiteit, maar biedt ook sociale voordelen door contacten te leggen en samen te werken. Volgens wethouder duurzaamheid Willem Kikkert heeft deze actie tal van positieve aspecten, waaronder gezondheid, voldoening, sociale interactie en een bijdrage aan klimaatverandering.

Het initiatief op Fort Kudelstaart draagt bij aan een groter regionaal project in Noord-Holland, waar vrijwilligers zich inzetten om bomen te verplanten om het groen te vergroten en het milieu te verbeteren. Iedereen die betrokkenheid toont bij klimaat en biodiversiteit wordt uitgenodigd om deel te nemen aan deze waardevolle activiteiten.

Gepubliceerd: 12 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×