Bewoner gewond bij hevige brand in Uithoorn

Uithoorn – In de nacht van donderdag op vrijdag brak er een grote brand uit in een woning aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De vlammen sloegen hoog uit het dak, waardoor de brandweer met spoed moest optreden om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende huizen. De brand, die om 01.30 uur werd gemeld, leidde tot gewonde een bewoner en geëvacueerde buurtbewoners.

De eerste eenheden zagen bij aankomst de vlammen al uit het huis slaan, waardoor de situatie snel escaleerde. Om 01.38 uur werd de brand opgeschaald naar ‘grote brand’. De brandweer moest zowel de brand in de hoekwoning bestrijden als het risico op overslag naar naburige huizen minimaliseren. Gelukkig slaagden ze erin de brand onder controle te krijgen en te voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde.

Een bewoner raakte gewond door brandwonden en rookinhalatie en is naar het ziekenhuis gebracht. Buren werden tijdelijk elders ondergebracht vanwege de schade aan hun woning. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar de brandweer vermoedt dat de zonnepanelen op het dak geen rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de brand.

Gepubliceerd: 22 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×