Commissie Luchtvaartzaken houdt eerste openbare vergadering

Aalsmeer – Op dinsdagavond 26 maart om 20.00 uur zal de commissie Luchtvaartzaken van de gemeenteraad van Aalsmeer haar eerste openbare vergadering houden. De commissie zal in gesprek gaan met deskundige gasten, waaronder advocaat Channa Samkalden en Martijn Blom van CE Delft, die betrokken zijn geweest bij het onderzoek ‘Schiphol krimpen of verduurzamen’.

De commissie, onder leiding van voorzitter Ronald Fransen, zal zich bezighouden met actuele zaken rondom Schiphol, zoals een gezonde leefomgeving en vermindering van diverse vormen van overlast. Daarnaast zullen bewoners, organisaties en bedrijven de kans krijgen om hun standpunt te delen tijdens de vergadering.

Belangrijk nieuws dat zal worden besproken, omvat het rapport ‘Schiphol: Krimpen of verduurzamen?’ en de recente uitspraak in de rechtszaak van de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder tegen de Nederlandse Staat. Deze zaken hebben directe gevolgen voor de beleidsvorming en de leefomgeving van Aalsmeer in relatie tot Schiphol.

Inwoners die willen inspreken tijdens de vergadering worden aangemoedigd om zich vooraf aan te melden bij de griffie van de gemeente Aalsmeer. De vergadering zal live worden uitgezonden op Aalsmeer-TV en de website van de gemeente voor geïnteresseerden die de vergadering willen bijwonen of achteraf willen bekijken.

Foto: Voorzitters commissie Luchtvaartzaken

Gepubliceerd: 21 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×