Boekenweeklezing met Suzan Jansen

Aalsmeer – Nog nooit werd Internationale Vrouwendag in Aalsmeer zo groots gevierd als dit jaar. Het Parochiehuis barstte op 8 maart jongstleden bijna letterlijk uit zijn voegen. Dat is niet verbazend, want anno 2024 er is nog steeds veel werk aan de winkel wat betreft de positie van vrouwen in de samenleving. En toch, in geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk – en daarmee dat van ons allemaal als in de afgelopen 100 jaar. Bestseller auteur Suzanna Jansen schreef er een boek over: De omwenteling of de eeuw van de vrouw. En daarover komt ze woensdagavond 20 maart in de Oude Veiling vertellen.

Traditiegetrouw nodigen Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en De Bibliotheek Amstelland in de Boekenweek een bekende schrijver uit. Suzanna Jansen, bekend van o.a. Het pauperparadijs, is schrijver en verteller. In haar boeken probeert ze het heden te begrijpen door het verleden te onderzoeken. Ze tekent de ‘grote’ historie op door te laten zien wat die met individuele levens doet.

In haar nieuwste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw – ook al weer een bestseller – beschrijft ze de positie van vrouwen en dus die van ons allemaal, sinds 1922. In dat jaar konden vrouwen voor het eerst stemmen, en werd haar moeder geboren. Via het leven van haar moeder (Betsy Dingemans uit Het pauperparadijs), haar oudere zus en haarzelf schetst ze de afgelopen eeuw. En toont ze waar de genderverhoudingen van onze tijd vandaan komen. NRC recensie: “Een meeslepend verhaal dat uitnodigt om nog eens na te denken over gezinsverhoudingen, toen en nu. Voor vrouwen én mannen.”

Woensdag 20 maart 2024 begint de lezing om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) in De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer.  Entree vol tarief: € 17,50. Voor leden van de bibliotheek € 14,50; alleen te koop op www.debibliotheekamstelland.nl. Een Jongerenticket € 10,00 (16 t/m 25 jaar) De kaartverkoop loopt via  KCA Ticketshop, www.debibliotheekamstelland.nl en aan de zaal (alleen pinnen)

Foto: Mark Uyl

Gepubliceerd: 15 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×