Column 'Lieve Gido': Lente

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week de maandelijkse column van Tjeerd Veninga: ‘Lieve Gido’.

Lieve Gido,

Moet ik me zorgen maken om de lente? Je weet dat ik graag hardloop en vandaar dat ik het weer nauwlettend in de gaten houd, want het loopt echt lekkerder als het niet regent of stormt. En regenen en stormen, dat doet het tegenwoordig best vaak. Ook mijn zonnepaneeltjes hebben een luie maand achter de rug…

Door al dat slechte weer zou je bijna over het hoofd zien dat februari de warmste februarimaand OOIT was. Het regende misschien wat vaker, maar door de warmte was je ook weer sneller droog. Twee weken geleden liep ik over straat, en wat denk je Gido? Bloesem aan de bomen! Een week of 6 te vroeg, asjemenou.

De natuur is erg vroeg wakker dit jaar. Heb jij al vliegen, mieren of andere insecten gezien? En de vogels zingen ’s ochtends al. Dat doen ze pas als het warm wordt en als er voldoende voedsel is. Zingen kost energie en normaal gesproken hebben ze het in februari te koud en is er te weinig voedsel. Maar nu hoor ik ze al weken. Het is trouwens niet alleen maar goed nieuws, die veel te vroege lente. Daar kunnen hooikoortspatiënten over meepraten.

Weet je waar het ook lente is Gido? Bij FC Aalsmeer! Het was een prachtige krantenkop ‘Warme familieclub FC Aalsmeer sluipt met strategie en beleid naar de top’. Ja, een warme familieclub, die haar succes dankt aan strategie en beleid. Mooier dan dat kan haast niet. Of toch?

Jawel hoor, het verhaal over FC Aalsmeer wordt nog veel mooier Gido. Want niet alleen de spelers halen het ene huzarenstukje na het andere uit. Nee, ook de supporters laten zich gelden. Een week of twee geleden, speelde Telstar thuis tegen NAC Breda. De bijnaam van de Telstar spelers, en ik denk ook van de supporters, is ‘de Witte Leeuwen’. Bij de toegangspoort van het stadion staan ook enkele beeldjes van Witte Leeuwen. En na die wedstrijd, stond er ineens 1 leeuwtje minder.

De politie had beelden van de kidnapping. Vrij duidelijk was een bij de politie bekende man te zien die een leeuwtje oppakte en meenam. Maar het is eigenlijk al een beetje lente, ook bij de politie, dus die konden er wel om lachen. Op social media meldde de politie zich met een ludiek bericht: ‘het avondje Telstar was gezellig, zo gezellig dat een bij ons bekende supporter uit Aalsmeer de volgende ochtend thuis wakker werd naast een Wit Leeuwtje. Ons stenen beeldje welteverstaan’. En of de supporter het beeldje weer snel wilde terugzetten.

Mooie reactie van de politie toch Gido? Maar ook onze dorpsgenoot heeft humor, want een paar dagen stond het leeuwtje weer op zijn plek. Met om zijn nek een shawl van FC Aalsmeer!

Ik vind het helemaal niet erg Gido, die vroege lente. En als we van een beetje warmte en zon zo met elkaar blijven omgaan, mag het van mij ook altijd lente blijven!

Geniet van het mooie weer, en als er iets is dat we voor je kunnen doen, of iets dat we moeten laten, dan kun je het altijd laten weten.
Tot volgende maand!

Tjeerd Veninga

Tjeerd Veninga

‘Aalsmeer Actueel’ is het actualiteitenprogramma van Radio Aalsmeer, dat vooralsnog maandelijks op de zaterdagmiddag te horen is. Daarin is vanaf februari de column ‘Lieve Gido’ van Tjeerd Veninga te horen. Aalsmeerders zijn erg betrokken en dan kunnen discussies wel eens op lopen. We hebben te maken met complexe vraagstukken. Soms wordt het Tjeerd ook allemaal teveel en dan schrijft hij naar onze burgemeester.

Foto: Pixabay (ter illustratie)

Gepubliceerd: 3 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×