Historische Tuin opent seizoen met Seringenweekend

Aalsmeer – Seringen zien, ruiken en voelen, dat kan komend weekend volop in de Historische Tuin in Aalsmeer. Het tuinbouwmuseum staat van 30 maart tot en met 1 april in het teken van het Seringenweekend. Na het Jaar van de Sering in 2023 is het enthousiasme om de voor Aalsmeer zo kenmerkende seringenteelt blijvend onder de aandacht te brengen alleen maar groter geworden. Daarom opent de Historische Tuin het nieuwe seizoen met drie dagen vol activiteiten rond deze speciale teelt.

De seringencultuur is een van de best bewaarde geheimen van het bloemendorp Aalsmeer. Al vele tientallen jaren bieden de akkers van het Bovenlandengebied een vruchtbare bodem voor de teelt van seringen en andere trekheesters. Tijdens het Seringenweekend wordt in het museum een showroom ingericht met vele bloeiende soorten, afkomstig van kwekers en van de Tuin zelf. Ook zijn er zaterdag, zondag en maandag rondvaarten (start dagelijks om 13.30 uur), rondleidingen (start 14.30 uur) en demonstraties seringen enten (van 14 tot 16 uur). In de veilingzaal draait doorlopend een historische film over de seringenteelt, in de corridor staan stands met informatie en leuke seringenproducten en in de historische boerderij is nog steeds een tentoonstelling te zien over seringen, inclusief een virtuele beleving van het traditionele ‘donkeren’. Zolang de voorraad strekt zijn er ook bossen bloeiende seringen te koop. Natuurlijk is er op de Historische Tuin nog meer te zien, zoals de aanplant voor het Hortensia Jaar 2024 en vele andere gewassen.

Museumweek
Het Seringenweekend is onderdeel van de nationale Museumweek. Museumkaarthouders kunnen het museum gratis bezoeken op vertoon van hun kaart. Tijdens de Museumweek is het ook toegestaan de kaart uit te lenen aan iemand anders. Zo kunnen extra veel mensen kennis maken met het bijzondere aanbod in musea. Voor bezoekers zonder Museumkaart geldt de reguliere entree van € 6,50 (kinderen t/m 12 jaar en donateurs gratis). Voor de rondvaart geldt een toeslag.

Het Seringenweekend is te bezoeken op zaterdag 30 maart van 10.00 tot 16.30 uur en tijdens de paasdagen zondag 31 maart en maandag 1 april van 12.00 tot 16.30 uur. De Historische Tuin is gevestigd aan het Praamplein in Aalsmeer-Centrum. Meer informatie: www.historischetuinaalsmeer.nl.

Foto: Museum Historische Tuin

Gepubliceerd: 26 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×