Leerlingen ontdekken nieuwe kansen bij beroepenfeest

Amstelland – Het Beroepenfeest van Veen en Amstelland On Stage bracht op 29 februari ruim 1.000 vmbo-leerlingen uit de regio in contact met meer dan 250 lokale beroepsbeoefenaren. Tijdens het evenement maakte Sander, een leerling van het VeenLanden College, een verrassende match met Museum JAN uit Amstelveen. Hij gaf aan nooit gedacht te hebben dat hij in een museum zou kunnen werken.

Veen en Amstelland On Stage ondersteunt vmbo-leerlingen in hun beroepsoriëntatie door middel van een lessenserie gevolgd door een Beroepenfeest. Op de volgende stap, de Doe Dag op 19 maart, zullen leerlingen werkbezoeken afleggen bij de bedrijven waarmee ze matches hebben gemaakt. Zo zal Kjeld bij de Politie zijn werkbezoek doen, terwijl Sander zijn interesse voor werken met mensen wil verkennen bij Museum JAN, waar hij nooit eerder aan had gedacht.

Gepubliceerd: 4 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×