Young Urbanus, hét festival voor jonge bands

Bovenkerk – Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19.30 uur. Vol is vol!

Zes opkomende bands
Voor deze editie hebben zes bands zich aangemeld. De muziekstijlen variëren van disco/soul, pop, blues en stevige rock tot onvervalste punk. De bands spelen voornamelijk covers en hebben al eerder opgetreden tijdens o.a. studentenfeesten en andere festivals.

Indrukwekkend podium
Dit is de gevarieerde line up voor muzikaal spektakel:
The Rakers: band waarvan twee bandleden Bovenkerkse roots hebben. Deze band blinkt uit in indierock, maar waagt zich ook aan pop-/rock-klassiekers
Black Vinyl: op en top rockband
Big Time: funky big band met leden van Muziek- en Dansschool Amstelveen
High Fidelity: Amstelveense coverband
Byron’s Romance: punk/rock-band uit de regio Amstelveen. Ze spelen covers en zijn bezig met eigen nummers
Lazer My Love: vriendenband van de Britisch School of Amsterdam

Jong talent schittert
Young Urbanus biedt jong muziektalent de gelegenheid de zolderkamer of oefenruimte te verruilen voor een echt podium. Zo kunnen jongeren podiumervaring opdoen en vrienden, studiegenoten, familie en muziekliefhebbers uit Amstelveen en omstreken laten horen wat ze in huis hebben. Kortom, Young Urbanus brengt de beste jonge bands samen in Amstelveen.

Young Urbanus is een initiatief van vrijwilligers uit Bovenkerk, Muziekcentrum Logblock, Rob van den Oever Drums & Studio en het Noorddamcentrum en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Bovenkerk.

Foto: Paul Gabel

Gepubliceerd: 4 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×