OM eist 45 maanden cel voor bankhelpdeskfraude

Aalsmeer – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag 29 maart een gevangenisstraf van 45 maanden geëist tegen een 21-jarige man uit Kudelstaart, verdacht van het oplichten van bijna dertig ouderen via bankhelpdeskfraude. Daarvan zijn drie maanden voorwaardelijk. Naast de celstraf moet de verdachte volgens het OM een schadevergoeding van ruim € 76.000,- betalen.

De oplichter deed zich voor als bankmedewerker en benaderde zijn slachtoffers telefonisch. Hij wist bij zestien van de achtentwintig aangegeven slachtoffers geld te stelen door achter hun computer te kruipen en geld over te boeken tussen verschillende rekeningen of limieten te verhogen.

Twee slachtoffers werden extra benadeeld doordat de verdachte hun personalia, foto en paspoort-afbeelding gebruikte om frauduleuze bankrekeningen te openen. De verdachte heeft volgens het OM alleen bekend wat niet te ontkennen viel, wat strafverzwarend werkt volgens de officier van justitie.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 31 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×