Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen

Aalsmeer/Uithoorn – De politie waarschuwt via Facebook voor rondtrekkende klusjesmannen, ook wel bekend als “travellers”, die Engelssprekend zijn en vaak afkomstig zijn uit Ierland. De politie heeft meerdere meldingen ontvangen over deze klusjesmannen die diensten aanbieden aan de deur.

Bewoners worden dringend verzocht om voorzichtig te zijn en geen overhaaste beslissingen te nemen wanneer onbekende personen ongevraagd aanbellen en diensten aanbieden. De klusjesmannen bieden verschillende diensten aan, zowel aan de deur als via flyers.
De politie adviseert om niet in te gaan op deze aanbiedingen, omdat er vaak ‘onvoorziene’ kosten bij komen kijken en de rekening uiteindelijk veel hoger uitvalt dan verwacht.

Om te controleren of het om een legitiem bedrijf gaat, wordt geadviseerd om te vragen naar het ondernemingsnummer (KVK-nummer), een legitimatiebewijs en een schriftelijke en gedetailleerde offerte.
Bij verdachte situaties wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wees alert en bescherm uzelf tegen mogelijk frauduleuze praktijken van deze rondtrekkende klusjesmannen.

Gepubliceerd: 20 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×