Brievenbus voor Hemelpost onthuld op begraafplaats Aalsmeer

Aalsmeer – Op dinsdag 16 april werd op begraafplaats Aalsmeer een bijzondere brievenbus voor Hemelpost onthuld door wethouder Sven Spaargaren en initiatiefneemster Marion Weij. Deze brievenbus biedt nabestaanden de mogelijkheid om symbolisch brieven, tekeningen of gedichten naar de hemel te sturen. De wethouder postte zelf de eerste brief tijdens de ceremonie.

De ingezonden brieven en tekeningen worden gemaakt op groeipapier met zaadjes. Na regelmatige lediging wordt het groeipapier met tekst of tekening geplant in de pluktuin van de begraafplaats, waar ze letterlijk tot bloei komen. De bloemen kunnen vervolgens bij een graf of gedenkplaats worden gelegd. Het groeipapier is kosteloos verkrijgbaar op de begraafplaats.

Hemelpost-brievenbussen zijn al op diverse locaties in Nederland te vinden, waar ze een waardevolle rol spelen bij rouwverwerking. Voor kinderen kan het de mogelijkheid bieden om op een natuurlijke manier te praten over verlies.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 16 april 2024 om 15:30 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×